2023-2024 BİLGİLENDİRME

2023-2024 BİLGİLENDİRME

31.07.2023 1355

 

 

Sayın Velimiz,

Okulumuza yerleşen öğrencinizi ve sizi tebrik ederiz. Gözünüz gibi baktığınız çocuğunuz inşallah dört yıl boyunca Kaya Karakaya Anadolu Lisesinin  öğrencisi olacak. Bu süre içerisinde faydalı olacağını düşündüğümüz birtakım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Öğrencinizin hayata hazırlanması iyi bir eğitim gerektirir. Bu eğitim evde başlar okulda devam eder. Onun için öğrencinizi okula kaydetmekle yetinmeyin ve sık sık onunla ilgilenin. Öğrencinizle ilgilenmek onun üzerinde baskı kurmak ve sürekli kontrol altında tutmak demek değildir. Zaman zaman okula gelerek öğretmenleri ve okul yönetimiyle görüşmek, ders ve sınav başarısını takip etmek, devamsızlığını kontrol altında tutmak, ahlaki gelişimi ile ilgilenmek öğrencinizin başarılı olması için çok önemlidir.

Çocuğunuzun her akşam mutlaka ders çalıştığından emin olun. Okulda işlenen konular mutlaka tekrar edilmelidir. Okulda işlenen konularla ilgili her gün yeterli sayıda soru çözümü yapması gerektiğini hatırlatın. Kitap okumaya teşvik edin,ödüllendirin. 

İnterneti amacı dışında ve uzun süre kullanmasına kesinlikle müsaade etmeyin. Bilgisayarınızın ortak yaşam alanlarınız olan oturma salonlarında olmasına özen gösterin.Evinizin uygun bir bölümünü çocuklarınızın birlikte çalışabilecekleri çalışma odasına dönüştürün(Uyuduğu odayı değil). Okulumuzda öğrencilerin cep telefonu kullanımı yasaktır. Öğrenci okula telefon getirmemeli veya kapalı tutmak zorundadır.(Konu ile ilgili alınacak yeni kararlar sizinle paylaşılacaktır.) Telefon kullanımı ile ilgili aksi hallerde öğrenci hakkında disiplin işlemi uygulanır.

Sağlık raporları ve veli izin dilekçeleri mazeretin bitiminden sonra en geç beş iş günü zorunlu hallerde 20 iş günü içerisinde teslim edilmelidir.

 

Yönetmelik gereği:

-5 günden fazla özürsüz devamsızlık yapan öğrenciler notları ne olursa olsun teşekkür veya takdir belgesi alamaz. 

-Özürsüz devamsızlığı 10 günü geçen, toplam devamsızlığı 30 günü geçen öğrenci sınıf tekrarı durumuna düşer.

 

Okulumuzda okul kıyafeti uygulaması vardır. Öğrenciler mevzuatı gereği kılık ve kıyafetlerinde belli kurallara uymak zorundadır. Erkekler için sakal, küpe, piercing (pirsing), yırtık kıyafetler, kolsuz kıyafetler, kapri, şort yasaktır. Kızlar için makyaj, saç boyası, takı, piercing (pirsing), tayt, askılı ve kolsuz kıyafetler, diz boyunun üstünde etek,okul pantolonuna uygun olmayan nitelikte pantolonlar, her türlü dekolteli kıyafetler vb. yasaktır. Her sabah çocuğunuzun kılık kıyafeti müdürlüğümüzce kontrol edilecektir,siz de gerekli kontrolleri yaparak çocuğunuzu okula gönderiniz. Lise öğrencisine yakışır bir kıyafetle okula gitmesi için onu teşvik ediniz. Uygunsuz kıyafet, saç ve makyaja müsaade etmeyiniz.

Çocuğunuza kahvaltı yaptırmadan kesinlikle okula göndermeyiniz,öğlen beslenmesi için haftanın belirli günlerinde de olsa çocuğunuzun çantasına sevdiği yiyeceklerden koyunuz,başarı için iyi beslenmenin önemli olduğunu unutmayınız.

Öğrencinizle ilgili bilgilere ulaşmanın değişik yolları vardır.

Öğrencinizin T.C. kimlik numarasını 8383'e kısa mesaj olarak gönderdiğinizde onunla ilgili devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, yazılı ve sözlü notu gibi bilgiler anlık olarak cep telefonunuz aracılığı ile size iletilir. Aylık cüzi bir ücret karşılığı olan bu hizmet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmektedir ve faturalı hatlar üzerinden kullanılabilir. Bu hizmeti mutlaka almanızı tavsiye ederiz.

İkinci bir yöntem e-okul veli bilgilendirme sistemidir. İnternet üzerinden e-okul veli bilgilendirme sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılarak devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, yazılı ve sözlü notu gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Eğer bunları yapamıyorsanız okulumuzu sık sık ziyaret ederek okul idaresi, sınıf rehber öğretmeni ve ders öğretmenlerimizden öğrencinizle ilgili bilgi alabilirsiniz. Sınıf rehber öğretmeni ile en kısa zamanda tanışıp iletişim bilgilerini almayı ihmal etmeyin. Veli toplantılarının tarih ve saati öğrenciniz aracılığı ile ve telefon gruplarından size gönderilecektir. Ayrıca web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda duyurulmaktadır.

İhtiyaç olduğunda size ulaşabilmemiz için cep telefonu numaranızı doğru ve eksiksiz olarak okul idaresine verdiğinizden emin olunuz. Telefon numaranız değiştiğinde bildirmeyi unutmayınız. Öğrenci ve veli telefon gruplarını takip etmeyi ihmal etmeyiniz. Unutmayın, size iletmek istediğimiz bilgi çok önemli olabilir.

Öğrencinizle ilgili tebligatlar iletişim araçlarıyla(mesaj) yapılmaktadır. Tebligatların size zamanında ulaşmasını istiyorsanız e-okul sistemindeki iletişim ve telefon bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz.

 

Okul internet adresimizi bilgilendirmeler için sürekli takip ediniz.

 

İnternet adresi: https://kayakarakayaanadolu.meb.k12.tr/

Telefon No: 0(424) 248 20 77

 

Sağlıklı,huzurlu,başarılı bir eğitim-öğretim dönemi olması dileğiyle…

 

Bünyamin GÜNEŞ
Okul Müdürü

 

Öğrencilerimizin kayıtları sistem tarafından otomatik yapılmakta olup,şubelerimiz (9/A,9/B,9/C) müdürlüğümüzce öğrencilerimizin OBP ve LGS başarı durumlarına göre seviyeleri birbirine denk şekilde oluşturulacaktır. Velilerimizin ders seçimi, öğrenci tanıma formu vb. evraklarını doldurmak için okul idaresine müracaatları gerekmektedir.